—ΧΑΝΙΑ—

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

 

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, στα βορειοδυτικά του νησιού. Η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι ένας ζωντανός ιστορικός χάρτης με χνάρια βυζαντινά, αραβικά, βενετικά και τουρκικά. Στη βενέτικη γειτονιά δίπλα στο πανέμορφο λιμάνι, πολλοί πύργοι έχουν μετατραπεί σε γραφικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στο λιμάνι, δεσπόζει το παλιό τέμενος που έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό χώρο. Στην πόλη θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια ενός νησιού ονομαστού και περήφανου για την κουζίνα του. Αξίζει να προγραμματίσετε μια ολιγοήμερη παραμονή στην Παλιά Πόλη πριν κατευθυνθείτε στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια. Πιο πέρα από τα βράχια τα νερά είναι πιο βαθειά και πιο κρύα, ιδανικά για μάσκα. Όπως και γύρω περιοχή, είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura.

 

 

Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να  περπατήσετε μέσα στο νερό. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Θα έλεγε κανείς οτι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ!

 

 

 

 

 

 

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης.

Στα Φαλάσαρνα υπάρχει μικρός οικισμός που διαθέτει μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νομού Χανίων και της Κρήτης, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε καλοκαίρι  Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Τα Φαλάσαρνα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδα και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

 

SKY GEN PRODUCTIONS I DESIGNED BY SANDRO THIELE